388 kcal
kalorie
27 g
białko
11 g
tłuszcze
44 g
węglowodany
Wartości odżywcze
Zupa ogórkowa z ziemniakami
Składniki:
Ogórki kiszone - 200g
Ziemniaki - 200g
Mięso z ud kurczaka - 100g
Pietruszka - 50g
Marchew - 50g
Śmietana 12 % - 30g
poziom trudności
Ilość porcji
czas przygotowania
sposób przygotowania
1. Mięso umyj, włóż do garnka, zalej zimną posoloną wodą. 2. Zagotuj, zbierz szumowiny i dodaj ziele angielskie i liść laurowy. 3. Warzywa obierz ze skórki (oprócz ogórków kiszonych) i pokrój w kostkę. 4. Wrzuć do garnka marchew i pietruszkę i przygotuj wywar. W tym czasie zetrzyj na tarce ogórki kiszone. 5. Wyciągnij mięso i dodaj, a kiedy ziemniaki się już ugotują - dodaj starte ogórki kiszone. 6. Zahartuj śmietankę gorącym wywarem i dodaj ją do zupy. Dopraw do smaku. Wrzuć kawałki mięsa. Kaloryczność na 2 porcje
Chcesz mieć to danie w swoim indywidualnym planie?
Zmień nawyki razem ze mną i osiągnij trwałe efekty!