501 kcal
kalorie
23 g
białko
21 g
tłuszcze
54 g
węglowodany
Wartości odżywcze
Spaghetti z pesto z rukoli i łososiem
Zaznacz aby odhaczyć składniki które już masz
Składniki:
Makaron spaghetti - 70g
Łosoś wędzony - 50g
Rukola - 50g
Płatki migdałów - 10g
Czosnek - 1ząbek
poziom trudności
-
+
Ilość porcji
30min
czas przygotowania
sposób przygotowania
1. Makaron ugotuj. 2. Rukolę, migdały (zostaw kilka do dekoracji), oliwę i czosnek zmiksuj na pesto. Dodaj odrobinę wody. Dopraw do smaku. 3. Łososie potnij na mniejsze kawałki i podsmaż na patelni bez dodatku tłuszczu. 4. Wymieszaj makaron z pesto, łososiem i resztą migdałów.
Chcesz mieć to danie w swoim indywidualnym planie?
Zmień nawyki razem ze mną i osiągnij trwałe efekty!