429 kcal
kalorie
15 g
białko
9 g
tłuszcze
66 g
węglowodany
Wartości odżywcze
Makaron z kurkami i szpinakiem
Zaznacz aby odhaczyć składniki które już masz
Składniki:
Makaron tagliatelle - 75g
Cebula - 0.5szt
Kurki - 100g
Szpinak - 100g
Oliwa z oliwek - 5g
Czosnek - 1ząbek
poziom trudności
-
+
Ilość porcji
30min
czas przygotowania
sposób przygotowania
1. Kurki dokładnie oczyść. 2. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. 3. Cebulę podsmaż na oliwie, po chwili dodaj kurki i smaż około 2-3 minuty. 4. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, a chwilę później szpinak. 5. Gdy szpinak straci swoją objętość dodaj sól, pieprz i jogurt. 6. Wszystko wymieszaj razem z makaronem.
Chcesz mieć to danie w swoim indywidualnym planie?
Zmień nawyki razem ze mną i osiągnij trwałe efekty!