267 kcal
kalorie
12 g
białko
13 g
tłuszcze
26 g
węglowodany
Wartości odżywcze
Sernik na owsianym spodzie
Składniki:
Twaróg sernikowy - 500g
Ksylitol - 120g
Jaja - 2szt
Jogurt grecki - 100g
Płatki owsiane - 60g
Masło - 40g
Budyń waniliowy w proszku - 20g
poziom trudności
Ilość porcji
czas przygotowania
sposób przygotowania
Będziesz potrzebować także małą tortownicę (ważne, żeby była szczelna) i większą od niej blachę do pieczenia. 1. Spód: zmiel płatki owsiane za pomocą blendera lub młynka do kawy. Dodaj do nich rozpuszczone masło i wymieszaj. Wyłóż masę na spód tortownicy dociskając ją. Wstaw do lodówki. 2. Pozostałe składniki zmiksuj blenderem na jednolitą masę. 3. Masę serową przelej na przygotowany wcześniej spód. 4. Do dużej blachy wlej wodę i wstaw do piekarnika ustawionego na 180 stopni. Gdy piekarnik się nagrzeje włóż do blachy z wodą przygotowaną tortownicę tak, aby była zanurzona do około połowy wysokości. 5. Piecz 30 minut, po czym przykryj sernik folią aluminiową i piecz kolejne 30 minut już pod przykryciem. 6. Studź w uchylonym piekarniku. Gotowy sernik przełóż na kilka godzin lub całą noc do lodówki CAŁOŚĆ PODZIEL NA 6 KAWAŁKÓW! (kaloryczność na 1 porcję czyli 1 kawałek)
Lubisz słodkie posiłki?
Spójrz co wyjątkowego dla Ciebie przygotowałam!