zdjęcie_potrawy

1265 kcal

kalorie

45.6 g

białko

59.5 g

tłuszcze

123 g

węglowodany

Wartości odżywcze

Makowiec z jabłkami

Zaznacz aby odhaczyć składniki które już masz

Składniki:

Jabłko - 300g

Jajo - 2szt

Mak - 100g

Mleko spożywcze 2% - 200ml

Ksylitol - 80g

Kasza manna - 40g

Proszek do pieczenia - 2g

img img img img

poziom trudności

-
+

Ilość porcji

60min

czas przygotowania

sposób przygotowania

1. Jeśli nie masz mielonego maku, to go wcześniej zmiel. Mak zalej gorącym mlekiem i odstaw do nasiąknięcia. 2. Jabłka zetrzyj na tarce. 3. Żółtka utrzyj z ksylitolem. Następnie dodaj resztę składników (poza białkami) i zmiksuj. 4. Białka ubij i wymieszaj delikatnie z masą. 5. Masę przelej to formy do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 minut - godzinę. Udekoruj ciasto np. posiekanymi orzechami włoskimi lub posyp zmielonym na puder ksylitolem.

Chcesz mieć to danie w swoim indywidualnym planie?

Dołącz do setek zadowolonych klientów. Zamów indywidualny plan żywieniowy!

oferta_grafika DZIAŁAJMY!
Makaron z krewetkami
Makaron z krewetkami
Zapiekanka pasterska