zdjęcie_potrawy

463 kcal

kalorie

27 g

białko

13 g

tłuszcze

55 g

węglowodany

Wartości odżywcze

Makaron z krewetkami

Zaznacz aby odhaczyć składniki które już masz

Składniki:

Szpinak - 150g

Krewetki - 100g

Makaron tagliatelle - 65g

Cebula - 30g

Natka pietruszki - 10g

Oliwa z oliwek - 10g

Ostra papryczka - 0.3szt

Czosnek - 5g

Sok z cytryny - 1łyżeczka

Sól - 1szczypta

Pieprz - 1szczypta

img img img img

poziom trudności

-
+

Ilość porcji

50min

czas przygotowania

sposób przygotowania

1. Makaron ugotuj al dente. 2. Na oliwie podsmaż posiekaną cebulę, papryczkę chilli i czosnek. Dodaj krewetki (jeśli nie były oczyszczone to najpierw je oczyść), a po chwili szpinak. Poczekaj aż zmniejszy swoją objętość. Dopraw solą, pieprzem i sokiem cytrynowym. 3. Wymieszaj makaron z zawartością patelni i posiekaną natką pietruszki.

Chcesz mieć dostęp do konkretnego planu dietetycznego w niskiej cenie?

Zobacz jakie pyszności dla Ciebie przygotowałam!

oferta_grafika WYBIERAM!
Ciastka owsiano-marchewkowe
Ciastka owsiano-marchewkowe
Jaglanka na mleku z gruszką i płatkami migdałów
Jaglanka na mleku z gruszką i płatkami migdałów