![zdjęcie_potrawy](https://old.dietbykate.pl/app/uploads/2021/02/IMG_5403-scaled-e1613825746408-770x470-c-default.jpg)
463 kcal
kalorie
27 g
białko
13 g
tłuszcze
55 g
węglowodany
Wartości odżywcze
Makaron z krewetkami
Składniki:
Szpinak - 150g
Krewetki - 100g
Makaron tagliatelle - 65g
Cebula - 30g
Natka pietruszki - 10g
Oliwa z oliwek - 10g
Ostra papryczka - 0.3szt
Czosnek - 5g
Sok z cytryny - 1łyżeczka
Sól - 1szczypta
Pieprz - 1szczypta
poziom trudności
Ilość porcji
czas przygotowania
sposób przygotowania
1. Makaron ugotuj al dente. 2. Na oliwie podsmaż posiekaną cebulę, papryczkę chilli i czosnek. Dodaj krewetki (jeśli nie były oczyszczone to najpierw je oczyść), a po chwili szpinak. Poczekaj aż zmniejszy swoją objętość. Dopraw solą, pieprzem i sokiem cytrynowym. 3. Wymieszaj makaron z zawartością patelni i posiekaną natką pietruszki.
Chcesz mieć dostęp do konkretnego planu dietetycznego w niskiej cenie?
Zobacz jakie pyszności dla Ciebie przygotowałam!
![oferta_grafika](https://old.dietbykate.pl/app/uploads/2021/02/JADLOSPIS-UNIWERSALNY-na-wytrawnie.png)