432 kcal
kalorie
15.5 g
białko
13.3 g
tłuszcze
63 g
węglowodany
Wartości odżywcze
Czekoladowy budyń jaglany
Zaznacz aby odhaczyć składniki które już masz
Składniki:
Mleko 2% - 150ml
Kasza jaglana - 50g
Kakao naturalne - 10g
Ksylitol - 10g
Czekolada gorzka - 1kostka
poziom trudności
-
+
Ilość porcji
20min
czas przygotowania
sposób przygotowania
1. Kaszę zalej mlekiem, dodaj kakao, ksylitol i gotuj. Podczas gotowania dolewaj małe ilości wody tak, aby ostatecznie uzyskać dość gęstą konsystencję. Zblenduj. 2. Gotowy budyń udekoruj owocami, posiekanymi orzechami i czekoladą.
Chcesz mieć to danie w swoim indywidualnym planie?
Zmień nawyki razem ze mną i osiągnij trwałe efekty!