zdjęcie_potrawy

432 kcal

kalorie

15.5 g

białko

13.3 g

tłuszcze

63 g

węglowodany

Wartości odżywcze

Czekoladowy budyń jaglany

Zaznacz aby odhaczyć składniki które już masz

Składniki:

Mleko 2% - 150ml

Kasza jaglana - 50g

Kakao naturalne - 10g

Ksylitol - 10g

Czekolada gorzka - 1kostka

img img img img

poziom trudności

-
+

Ilość porcji

20min

czas przygotowania

sposób przygotowania

1. Kaszę zalej mlekiem, dodaj kakao, ksylitol i gotuj. Podczas gotowania dolewaj małe ilości wody tak, aby ostatecznie uzyskać dość gęstą konsystencję. Zblenduj. 2. Gotowy budyń udekoruj owocami, posiekanymi orzechami i czekoladą.

Chcesz mieć to danie w swoim indywidualnym planie?

Zmień nawyki razem ze mną i osiągnij trwałe efekty!

oferta_grafika Chcę działać
Czekoladowo-orzechowe kulki
Czekoladowo-orzechowe kulki
Domowa granola
Domowa granola