708 kcal
kalorie
43 g
białko
19 g
tłuszcze
85 g
węglowodany
Wartości odżywcze
Naleśniki pełnoziarniste z kremem serowo – budyniowym
Zaznacz aby odhaczyć składniki które już masz
Składniki:
Mleko spożywcze 2% - 275ml
Ser twarogowy półtłusty - 100g
Jajko - 1szt
Mąka pszenna pełnoziarnista - 60g
Ksylitol - 15g
Budyń w proszku - 15g
Oliwa z oliwek - 2g
Mandarynki - 130g
poziom trudności
-
+
Ilość porcji
min
czas przygotowania
sposób przygotowania
1. Zmiksuj mąkę z jajkiem, mlekiem (około 125ml – w razie potrzeby dolej wody). 2. Umaż naleśniki na patelni przetartej papierem z oliwą. 3. Na reszcie mleka ugotuj budyń. Dodaj ksylitol. Lekko ostudź 4. Budyń zmiksuj z twarogiem i powstałą masą przełóż naleśniki. 5. Naleśniki podaj z owocami np. cząstkami mandarynek. (3 naleśniki)
Chcesz mieć dostęp do konkretnego planu dietetycznego w niskiej cenie?
Zobacz jakie pyszności dla Ciebie przygotowałam!