471 kcal
kalorie
36 g
białko
14 g
tłuszcze
47 g
węglowodany
Wartości odżywcze
Grillowany pstrąg z ziemniakami
Składniki:
Ziemniaki - 250g
Kapusta kiszona - 150g
Pstrąg świeży - 150g
Koperek - 10g
Oliwa z oliwek - 10g
Czosnek - 5g
Ksylitol - 2g
Sok z cytryny - 5g
Sól - 1szczypta
Pieprz - 1szczypta
Papryka słodka - 1szczypta
poziom trudności
Ilość porcji
czas przygotowania
sposób przygotowania
1. Ziemniaki obierz i pokrój w talarki. Osusz je na ręczniku papierowym. Skrop oliwą i dopraw solą i słodką papryką. Ułóż je na blaszce z papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut. W połowie czasu przewróć talarki na druga stronę. 2. Rybę dopraw solą, pieprzem i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Możesz użyć także mieszanki przypraw do ryb. Odstaw do zamarynowania. 3. Rybę posmaruj kilkoma kroplami oliwy i smaż na patelni grillowej po około 4-5 minut z każdej strony (w zależności od wielkości ryby). 4. Kapustę posiekaj, dopraw solą, pieprzem, ksylitolem. 5. Rybę skrop sokiem z cytryny i podaj z pieczonymi talarkami i surówką z kapusty kiszonej.
Lubisz wytrawne smaki?!
Zobacz jakie pyszności dla Ciebie przygotowałam!