476 kcal
kalorie
28 g
białko
18 g
tłuszcze
46 g
węglowodany
Wartości odżywcze
Duszony kurczak z pomidorowym pęczakiem i warzywami
Zaznacz aby odhaczyć składniki które już masz
Składniki:
Mięso z ud kurczaka - 100g
Brokuły - 130g
Marchew - 70g
Kasza pęczak - 50g
Cebula - 50g
Koncentrat pomidorowy - 10g
Oliwa z oliwek - 10g
poziom trudności
-
+
Ilość porcji
40min
czas przygotowania
sposób przygotowania
1. Udka dopraw solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. 2. Na połowie oliwy podsmaż połowę cebuli, wrzuć udka i obsmaż. Zalej odrobiną wody i duś do miękkości. 3. Kaszę ugotuj. 4. Na reszcie oliwy podsmaż cebulę, dodaj koncentrat pomidorowy i wrzuć ugotowaną kaszę. Wymieszaj. Dopraw do smaku. 5. Udka podaj z pomidorową kaszą i gotowanymi warzywami.