zdjęcie_potrawy

476 kcal

kalorie

28 g

białko

18 g

tłuszcze

46 g

węglowodany

Wartości odżywcze

Duszony kurczak z pomidorowym pęczakiem i warzywami

Zaznacz aby odhaczyć składniki które już masz

Składniki:

Mięso z ud kurczaka - 100g

Brokuły - 130g

Marchew - 70g

Kasza pęczak - 50g

Cebula - 50g

Koncentrat pomidorowy - 10g

Oliwa z oliwek - 10g

img img img img

poziom trudności

-
+

Ilość porcji

40min

czas przygotowania

sposób przygotowania

1. Udka dopraw solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. 2. Na połowie oliwy podsmaż połowę cebuli, wrzuć udka i obsmaż. Zalej odrobiną wody i duś do miękkości. 3. Kaszę ugotuj. 4. Na reszcie oliwy podsmaż cebulę, dodaj koncentrat pomidorowy i wrzuć ugotowaną kaszę. Wymieszaj. Dopraw do smaku. 5. Udka podaj z pomidorową kaszą i gotowanymi warzywami.

Chcesz mieć to danie w swoim indywidualnym planie?

Zmień nawyki razem ze mną i osiągnij trwałe efekty!

oferta_grafika
Skyr straciatella
Skyr straciatella
Tosty z szynką, camembertem i żurawiną
Tosty z szynką, camembertem i żurawiną