zdjęcie_potrawy

623 kcal

kalorie

30 g

białko

27 g

tłuszcze

61 g

węglowodany

Wartości odżywcze

Hiszpańska tortilla ziemniaczana

Zaznacz aby odhaczyć składniki które już masz

Składniki:

Ziemniaki

Cebula

Oliwa z oliwek

Jajko

Kapusta biała

Koperek

img img img img

poziom trudności

-
+

Ilość porcji

50min

czas przygotowania

sposób przygotowania

1. Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plasterki. Wrzuć ziemniaki na rozgrzaną oliwę. Po kilku minutach dodaj posiekaną cebulę. Dodaj szczyptę soli. 2. Przykryj patelnię pokrywką i duś ziemniaki do miękkości. 3. Jajka roztrzep. Dodaj do nich zawartość patelni, wymieszaj. 4. Na rozgrzaną patelnię po smażeniu ziemniaków wylej powstałą masę i smaż po około 10 minut z każdej strony (przewróć tortillę pomagając sobie talerzem). 5. Tortillę podaj z surówką przygotowaną z posiekanej kapusty, koperku i ulubionych przypraw.

Chcesz mieć to danie w swoim indywidualnym planie?

Zmień nawyki razem ze mną i osiągnij trwałe efekty!

oferta_grafika SPRAWDZAM