623 kcal
kalorie
30 g
białko
27 g
tłuszcze
61 g
węglowodany
Wartości odżywcze
Hiszpańska tortilla ziemniaczana
Składniki:
Ziemniaki
Cebula
Oliwa z oliwek
Jajko
Kapusta biała
Koperek
poziom trudności
Ilość porcji
czas przygotowania
sposób przygotowania
1. Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plasterki. Wrzuć ziemniaki na rozgrzaną oliwę. Po kilku minutach dodaj posiekaną cebulę. Dodaj szczyptę soli. 2. Przykryj patelnię pokrywką i duś ziemniaki do miękkości. 3. Jajka roztrzep. Dodaj do nich zawartość patelni, wymieszaj. 4. Na rozgrzaną patelnię po smażeniu ziemniaków wylej powstałą masę i smaż po około 10 minut z każdej strony (przewróć tortillę pomagając sobie talerzem). 5. Tortillę podaj z surówką przygotowaną z posiekanej kapusty, koperku i ulubionych przypraw.
Chcesz mieć to danie w swoim indywidualnym planie?
Zmień nawyki razem ze mną i osiągnij trwałe efekty!